3+1 reggeli arcápolási lépés, ami nélkül soha ne indulj el
2022. május 17. írta: Makovi Tímea

3+1 reggeli arcápolási lépés, ami nélkül soha ne indulj el

Ha szép és egészséges bőrre vágyunk, akkor ezért nap mint nap tennünk kell. Bőrtípusunk, életkorunk és életvitelünk figyelembevéltelével igyekezzünk kialakítani mind a reggeli, mind az esti bőrápolási rutinunkat.

Mi a különbség a reggeli bőrápolási rutin és az esti bőrápolási rutin között?

Az esti bőrápolás támogatja az éjszakai alvás alatti regenerációs folyamatokat, a reggeli bőrápolásunk célja pedig az arcbőr hidratálása és védelme a környezeti hatásokkal szemben.

A reggeli arcápolási rutinunk során használt termékek segítségével az éjszaka során az arcbőrünk felszínére került izzadságot, szennyeződést, olajat és az éjszakai arcápolási termékek maradványait eltávolítjuk, majd napközben tovább óvjuk és védjük bőrünket.

Mi az a 3 reggeli arcápolási lépés, ami nélkül soha ne indulj el?

1. Arctisztítás

Első lépésként a bőrtípusodnak megfelelő, kíméletes géles tiszítóval távolítsd el az éjszaka keletkezett szennyeződéseket az arcodról és a nyakadról. Ha micellás vizet használsz arctisztításra, ügyelj arra, hogy óvatos mozdulatokkal töröld át az arcodat, főleg a szemed környékén ahol kifejezetten érzékeny a bőr és könnyen ráncosodást okozhat ha nem vagy elég óvatos. A tisztító leöblítése után mindig tiszta törölközőt használva, nyomkodó mozdulatokkal itasd fel a vizet az arcodról, soha ne dörzsöld az arcbőrödet.

2. Hidratálás

A következő lépés a megfelelő hidratálás. Nappalra érdemes egy könnyed hidratáló krémet választani (éjszakára jöhet a testesebb tápláló krém), akkor se hagyd ki ezt a lépést ha zsíros a bőröd. Az összetevőknél ügyelj arra, hogy ne tartalmazzon fényérzékeny összetevőt. 

3. Fényvédelem

A fényvédő abban segít, hogy megóvjuk bőrünket a káros UVA és UVB surgárzástól, ami idő előtti bőr öregedést (pigmentfoltokat, ráncosodást) okoz. A fényvédő használata a bőrápolás legfontosabb eleme az év minden napján (télen is!). Eléggé eltérőek az ajánlások, de általánosságban elmondható, hogy télen SPF30, nyáron SPF50 fényvédő használata javasolt. 

+1. Arcjóga

A reggeli rutinod lezárásaként végezz el 3-4-5 arcjóga gyakorlatot. Az arcjóga gyakorlatok serkentik szervezetünk kollegén termelését, stimulálják arcunk és nyakunk véráramlását és izmait, rendszeres arcjógázással arcunk napról napra ragyogóbb, élettel telibb és fiatalosabb lesz. (Mutatok majd itt a blogon is arcjóga gyakorlatokat, de addig is látogass el a www.faceyoga.hu, ahol további hasznos információkat olvashatsz az arcjógáról!) 

süti beállítások módosítása